Powered By Blogger

Төгс Гэгээрсэн Их Багш Чин Хай

smile

We can still save the planet Be Vegan

About Me

Цэс

цаг

тоолуур

Smile

*****тоолуур*****

Free Hit Counters

лэкц ,илтгэл

Formosa
Smile
Formosa may 05 2000.DVD No.692
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,




Pattaya, Thailand
Smile
November 26 - 29, 2006, Pattaya, Thailand. DVD No.774
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,




Sydney, Australia
Smile
Lecture and Discussion in Sydney, Australia, May 10, 1997. DVD No.582
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,




South Africa
Smile
Lecture in Johannesburg, South Africa Nov.25, 1999. DVD No.667
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,

Онлайн ном,,

ЧОЙЖИД ДАГИНЫН ТУУЖ
Smile

УНШИХ


Экадешид Мацаг барихуйн учир шалтгаан хийгээд түүний ач туc
Smile

УНШИХ




УНШИХ


ТӨВДИЙН НУУЦ ТАРНИЙН ҮНДЭС

Чинхай багшийн зурагтай дэлгэц амраагч


татaх уу?--(татхаар орох)











Үрсэн бяслагтай төмсний «дофин»



Орц: Таван хүний порцоор
Төмс таван кг, нэг стакан сүү,
200 г хатуу бяслаг, нэг ширхэг сармисны хумс

50 г цөцгийн тос, 0,3 цайны халбага нунтаг самар
хар перец болон давс.

Бэлтгэх арга:


Ижил хэмжээтэй, хальс нь гэмтээгүй томхон төмс шилж аваад сайтар угаан, хальсалж, 2 мм нимгэнтэй дугуй зүснэ. Харин бяслагаа томхон нүхтэй үрүүлээр үрнэ.
Үрсэн бяслагныхаа талыг нь сүүtei хамт холигчид хийж холино. Дээр нь нунтагласан мускатны самраасаа хийн хар перец болон амтлагчаа цацаарай.
Сармисаа цэвэрлээд ширхэгийх нь дагуу хэрчих хэрэгтэй. Төмсөө шарахдаа цөцгийн тос түрхэн, үрсэн сармиснаасаа дахин цацана. Шарах шүүгээгээ 200 С хэм хүртэл халаан төмсөө зуйван хэлбэртэй болгож тавиад үлдсэн бяслагаасаа цацан шарах шүүгээндээ хийж 45 минут байлгана.
Халуунаар нь ногоон сонгино цацаж, цагираг болгон хэрчиж шарсан сонгиноор хачирлан таваглаж өгөөрэй.

~~Та сайхан хооллоорой ~~