Powered By Blogger

Төгс Гэгээрсэн Их Багш Чин Хай

smile

We can still save the planet Be Vegan

About Me

Цэс

цаг

тоолуур

Smile

*****тоолуур*****

Free Hit Counters

лэкц ,илтгэл

Formosa
Smile
Formosa may 05 2000.DVD No.692
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,




Pattaya, Thailand
Smile
November 26 - 29, 2006, Pattaya, Thailand. DVD No.774
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,




Sydney, Australia
Smile
Lecture and Discussion in Sydney, Australia, May 10, 1997. DVD No.582
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,




South Africa
Smile
Lecture in Johannesburg, South Africa Nov.25, 1999. DVD No.667
хэсэгчлэн үзэх

1, 2, 3, 4, 5,

Онлайн ном,,

ЧОЙЖИД ДАГИНЫН ТУУЖ
Smile

УНШИХ


Экадешид Мацаг барихуйн учир шалтгаан хийгээд түүний ач туc
Smile

УНШИХ




УНШИХ


ТӨВДИЙН НУУЦ ТАРНИЙН ҮНДЭС

Чинхай багшийн зурагтай дэлгэц амраагч


татaх уу?--(татхаар орох)













МЭӨ 2737 онд Хятад орон Шэнь Нун хааны захиргаанд байж. Нэгэн өдөр тэрээр цайнд нь хэдэн хатсан навч орчихсныг анзаарч, ус хийгээд зайлж асгах гэтэл алтан шаргал өнгө, анхилуун сайхан үнэр нь таалагджээ. Ууж үзтэл сэтгэл нь сэргэж, эрч хүч орох шиг болсон гэдэг.

Ингээд хаан уг ургамлыг ихээр тариалахыг тушааснаас хойш өнөөг хүртэл хүмүүс түүнийг бие тэнхрүүлж хүч тамир оруулах эм мэт хэрэглэж иржээ. Энэ бол ногоон цай. Мэдээж тэр үед хэрэглэж байсан нь өнөөгийн бидний үеийнхээс өөр байсан. Цаг үе бүрт ногоон цайг өөр өөр аргаар бэлтгэж хэрэглэж ирсэн. Гэсэн ч ногоон цай хүний биеийг анагаах гайхамшигт увидсаа хадгалсан хэвээр л байгаа.

Ногоон цайны ашигтай шинж чанарууд
Ногоон цайны бүтцийг судлаад үзэхэд гайхамшигтай шинж чанартай байжээ. Хүний эрүүл мэндийг сайжруулж, нас уртасгах үйлчлэлээрээ онцгой гэнэ. Орчин үеийн анагаах ухааны гайхамшиг болсон нэмэлт тэжээл, зохиомол аргаар гарган авсан аминдэм, илбийн үйлчилгээтэй үрэл бэлдмэлүүд ч ногоон цайны үйлчилгээг гүйцдэггүй юм. Ногоон цайнд дараах давуу талууд бий.
-Цинк их хэмжээгээр агуулагддаг. Гэтэл цинк нь хүний бие организмын олон талын үйл ажиллагаанд зайлшгүй шаардагддаг маш чухал бодис.
-Е аминдэмээр баялаг. Е аминдэм нь хөгшрөлтийг удаашруулж, хүний биеийн тосны солилцоог зохицуулах үйлчилгээтэй.
-Кали агуулагддаг. Тиймээс зүрх судасны системийн үйл ажиллагаанд голлох үүрэгтэй
-К аминдэмтэй. Энэ нь цус бүлэгнэлтийг хангах үйлчилгээтэй
-Фтор агуулдаг учир шүдний пааланг гэмтэхээс сэргийлнэ
-Йод, бамбай булчирхайн үйл ажиллагаанд эерэгээр нөлөөлнө.
-С1, В1, В2 аминдэмүүд, РР (никотины хүчил), хоол боловсруулалтыг сайжруулах нөлөөлөх хэд хэдэн органик хүчил найрлагад нь багтдаг.
- Марганец, натрий, мөн цахиур, фосфор,түүний нэгдлүүд гээд хүний амьдралыг тэтгэгч энэ бүх эрдэс бодисууд бүгд ногоон цайнд агуулагддаг юм.
-Ногоон цайнд кофейн өндөр тунгаар агуулагддаг гэсэн ойлголт байдаг. Энэ бол үнэн. Гэхдээ идээшүүлж, хандалсан ногоон цайнд бус хатаасан хуурай цайнд нь илүү байдаг гэнэ . Идээшүүлсэн нэг аяга ногоон цайнд яг тийм кофеноос даруй гурав дахин бага кофейн агуулагддаг болохыг эрдэмтэд нотолсон. Тун хэмжээ нь тохирсон үед кофейн хүний бие организмыг бүхэлд нь сэргээдгийг ч эрдэмтэд хэдийнэ тогтоосон.
-Ногоон цайг хоолны өмнө уувал хүчлийг саармагжуулж, цөсний үйл ажиллагааг дэмжиж, хоол боловсруулах үйл явцыг сайжруулдаг. Үүний дүнд царай зүс өнгө орж, арьсны өвчлөл эрс багасдаг юм. Ногоон цайны бас нэгэн "ид шид" нь хүний биеэс илүүдэл хорт бодисыг зайлуулж, илүүдэл жин хуримтлахаас сэргийлж өгдөг гэнэ.
-Сайн гэсний зоргоор энэ гайхамшигтай ундааг хэтрүүлж хэрэглэхгүй байхыг анхааруулъя. Ногоон цайг өдөрт хамгийн багадаа гурав, хамгийн ихдээ таван аягаас хэтрүүлэхгүй уувал эм болно. Тухайлбал,
- ходоодны шарх сэдрэх, бөөр өвдөх
- цусны даралт ихсэх
- жирэмсний үед
- мэдрэлийн ядаргааны үед ууж хэрэглэхэд маш сайн үйлчилгээтэй.

Ногоон цайг бэлтгэх заавар,
1. Цайг бэлтгэхэд усны чанар маш чухал. Булаг шандны усаар цай чанавал хамгийн сайн ундаа болно. Харин хотын хүмүүс крантны усаар биш, цэвэршүүлсэн усыг хэрэглэх шаардлагатай. Цайгаа идээшүүлэх усыг гүйцэд буцалгаж хэрэггүй. Буцлахаас наах нь "жижиг бөмбөлөг" үүсэх үед нь цахилгаан зуухан дээрээс авах хэрэгтэй. Ногоон цайгаа идээшүүлэх үед усны температур 85 хэм байна.
2. Ногоон цайг идээшүүлэн хандлахад паалантай данх, шилэн болон шаазан гүц хамгийн тохиромжтой. Цайг идээшүүлэхийн өмнө данхаа сайн халаасан байх хэрэгтэй. Үүний тулд данхыг буцлам халуун усаар 3-4 удаа зайлах хэрэгтэй. Данх халаад ирмэгц хуурай ногоон цайгаа хийж, дараа нь буцалсан усаа хийнэ. Нэг аяга цайнд цайны халбагаар хуурай ногоон цай хийх хэрэгтэй. Ингээд 3-5 минутын хугацаанд хөргө. Хугацаа өнгөрөх тусам идээшсэн цайны амт үнэр нь өөрчлөгдөж магад. Идээшсэн цайгаа данханд үлдээх хэрэггүй аягандаа хийж ав. Учир нь данханд удаан байсан цайны амт гашуурч, амтгүй болдог. Ийм учраас хятадад ногоон цайг зориулалтын тагтай, шаазан аяганд идээшүүлдэг юм. Ногоон цайг элсэн чихэртэй ууж болохгүй. Элсэн чихэр нь цайны амт, үнэрийг бүрэн үгүй хийж орхидог юм. Хэрвээ та амталж уумаар санагдаад байвал зөгийн балнаас хийгээрэй. Зөгийн балтай, ногоон цай нь хүний биеийн дархлааг сайжруулах увидастай байдаг гэнэ. Хэрэв та цайныхаа ааг, үнэрийг нэмэхийг хүсвэл зүсэм жүрж хийчих. Тэгвэл үнэр, амт нь бүр ч гайхалтай болно.
3. Ногоон цайг хоёр удаа идээшүүлж болно. Хоёр дахь удаагаа өөрийн "баялагаа" бүгдийг нь өгдөг. Эхний удаад үнэр, амт нь чанга байх бол хоёр дахь удаагаа идээшүүлэхэд амт нь суларч, үнэр нь буурна. Идээшүүлсэн ногоон цайгаа хоолны өмнө, хойно гээд хэдийд ч ууж болох юм шүү.




Сайн үйлс дэлгэрэх болтугай.